L’alga Espirulina, un superaliment!

Bon començament de cap de setmana a tothom! En aquest nou post parlarem d’un super aliment que potser ja coneixeu… l’alga espirulina!

Us expliquem una mica les propietats i beneficis que ens aporta, com podem consumir-la, i per acabar, algunes idees de receptes interessants i amb molt bona pinta perquè us animeu a provar-les a casa!


L’alga espirulina és un cianobacteri de color verdós i blau per la presència de la clorofil·la que aporta aquesta tonalitat verdosa i per la ficocianina, un pigment de color blavós.

Aquesta alga és un super-aliment que ens aporta entre un 65% i 75% de proteïna vegetal completa, altament digerible, que proporciona els 8 aminoàcids essencials.

És cinc vegades més fàcil de digerir que la proteïna de la carn o la soja.

És rica en triptòfan; un dels 10 aminoàcids essencials que l’organisme utilitza per a sintetitzar les proteïnes que necessita i que ajuda —entre d’altres moltes coses— al sistema nerviós, la relaxació, el descans, el son i actua contra els estats depressius.

És també una excel·lent font d’àcids grassos essencials i és baixa en grasses saturades. Conté àcids nucleics (ADN i ARN), proteïnes, una àmplia gama de fitoquímics, minerals (potassi, calci, zinc, magnesi, manganesi, seleni, ferro i fòsfor) i també aporta vitamines (A, D, tot el complex de vitamina B i de la vitamina E).

Com hem comentat l’espirulina és rica en vitamines del grup B (B3, B9 i B12), les quals juguen un paper important en la producció d’energia i en la formació de cèl·lules vermelles de la sang.

La vitamina B3 o niacina participa en la formació de l’àcid clorhídric que es requereix en els processos digestius.

La vitamina B6 o piridoxina ajuda a l’assimilació dels hidrats de carboni per a convertir-los en energia i mantenir el funcionament saludable del cervell.

La vitamina B9 o àcid fòlic ajuda a la regeneració i creixement cel·lular i és molt útil en casos d’anèmia, malformacions del fetus, alzheimer, i molts altres tipus de càncer.

La vitamina B12 ajuda a que les cèl·lules sanguínies i que els nervis estiguin en bona forma.

L’espirulina emmagatzema clorofil·la, i aquesta és un component que alleuja l’estrenyiment i normalitza la secreció d’àcids digestius. Afavoreix la regeneració de les cèl·lules del fetge i dilata els vasos sanguinis per augmentar la circulació de tots els òrgans. La clorofil·la també té propietats de desintoxicació, s’uneix a les toxines com ara els metalls pesants i els expulsa del cos.

La ficocianina, el pigment blau, és important per a un funcionament sa del fetge i de la digestió dels aminoàcids.

Beneficis de consumir espirulina per a la teva salut:

  • Té factors antioxidants (fet que li proporciona una propietat anticancerigena), antivirals, antiinflamatoris i reforça el sistema immune.
  • Contribueix a la producció d’acetilcolina (un neurotransmissor), i ajuda a mantenir la mielina de medul·la, que té funcions neuronals per a un bon desenvolupament i treball del sistema nerviós.
  • Té propietats anti-anèmiques, atribuïdes per a la clorofil·la, i també és especialment eficaç en casos de desmineralització i fatiga.
  • És un antisèptic natural i estimulador del trànsit intestinal i regenerador de la flora intestinal, per tant es pot utilitzar en casos d’estrenyiment. Nodreix i protegeix el fetge i els ronyons.
  • Conté fenilalanina, un aminoàcid que suprimeix i/o disminueix la gana, per tant és una bona ajuda en programes i dietes de reducció de pes.
  • Les vitamines que conté permeten a les cèl·lules tenir un millor funcionament, com ara la dels músculs, per a tenir un millor rendiment físic, més energia i vitalitat, un millor rendiment intel·lectual i sexual.
  • Té beneficis cardiovasculars; ajuda a reduir el colesterol i triglicèrids, disminueix la pressió sanguínia diastòlica i sistòlica.
  • Conté antioxidants com ara el beta carotè, que és bo per la salut  dels ulls i la visió.

 

Beneficis de consumir espirulina per a la teva bellesa:

  • El seu gran contingut en vitamines, minerals i aminoàcids, aporta els nutrients necessaris per al creixement capil·lar.
  • L’activitat antioxidant té una acció antienvelliment gràcies a la clorofil·la, retinoides, àcids linoleics, vitamina E i beta-carotens

 

Efectes secundaris o contraindicacions de l’espirulina:

  • És generalment un aliment segur però pot tenir alguna contraindicació en algunes persones. Aquests possibles efectes secundaris inclouen nàusees, diarrea, mal de cap i al·lèrgies.

 

Com consumir espirulina:

  • La més comuna és en píldora
  • L’altre format és en pols, on la pots barrejar en els teus plats; hummus, guacamole, purés, a salses…
  • També la pots afegir en algun batut a l’hora d’esmorzar per aprofitar totes les seves propietats energètiques i de vitalitat.
  • Degut al seu efecte saciant, també la pots prendre 15 minuts abans de cada àpat amb dos basos d’aigua per a reduir el consum d’aliments i a conseqüència aconseguir una reducció de pes.

*Afegeix-ne una quantitat moderada (mitja culleradeta de cafè, ja que si abusem pot alterar el gust dels teus plats.

Seguidament deixem anotat un liquat fàcil i ràpid de preparar. El pots consumir per esmorzar ja que és saciant, nutritiu i energètic!

Liquat de kiwi amb espirulina:

1.8

  • 1 kiwi
  • 1 tassa de pinya o papaia
  • 1/2 tassa de cogombre
  • Algunes fulles d’espinacs, kale (o qualsevol fulla verda)
  • 1/2 llimona o llima pelada
  • 1 o 2 cullerades de chia
  • 1 culleradeta d’espirulina en pols
  • 1 tassa d’aigua o beguda vegetal

Agrega tots els ingredients a la liquadora i barreja-ho. Serveix-ho en fred.

 

Tot seguit t’adjuntem algunes altres idees de receptes que hem trobat interessants i molt fàcils de preparar, les quals contenen espirulina. D’aquesta manera en podràs consumir en el teu dia a dia i aprofitar tots els beneficis i propietats que aquesta alga ens aporta. Clica l’enllaç linkat per a consultar cada recepta!:

Green cheese cake – Pastís de formatge verd

1.6

 

 

Truita francesa verdosa amb parmesà

1.3

 

Boletes energètiques d’espirulina

1.4

 

Espaguetis d’espelta i espirulina

1.1

 

Purè de patata amb espirulina

1.5

 

Gelats d’espirulina

1.2

 

Beguda detox amb espirulina

1.7

 

Esperem que us hagi agradat aquest post, i que us animeu a provar aquest superaliment!

 

Webgrafia:
http://www.espirulina.es/propiedades.html
http://www.espirulina.es
http://www.espirulina.es/beneficios.html
http://www.vanidades.com/estilo-de-vida/14/10/13/propiedades-beneficios-espirulina/
Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s