Pol·len d’abelles, un súper complement natural!

Bon començament de setmana a tothom! Avui parlarem d’aquest súper complement natural, el pol·len d’abelles.

Es considera un dels aliments més complets, ja que conté quasi tots els nutrients necessaris pels éssers humans;

 • Enzims (que regulen i activen els processos vitals de l’organisme): disatasa, amilasa, catalasa, diaforasa, dihirogenasa làctia, pectasa, fosfatasa i sacarosa, entre altres.
 • Vitamines: A, D, E, B1, C, K, colina i rutina, entre d’altres.
 • Minerals i oligoelements: sodi, potassi, magnesi, calci, alumini, ferro, coure, zinc, manganès, plom, sílice, fòsfor, clor, sofre.

A més de nodrir i augmentar l’activitat enzimàtica essencial pel bon funcionament del metabolisme, equilibra el PH de la sang i augmenta l’hemoglobina.

Es pot utilitzar com a remei medicinal per a una àmplia gamma de condicions de salut de la pell i pot ajudar a corregir desequilibris nutricionals específics del cos.

Tot seguit, et fem cinc cèntims d’alguns dels beneficis d’aquest complement natural:

 • Augmenta l’energia: la gamma de nutrients que trobem en el pol·len ens aporten energia. Els carbohidrats, proteïnes i vitamines del complexe B poden ajudar a combatre l’anèmia i/o la fatiga durant tot el dia.
 • Complement per a la depressió, ansietat, irritabilitat i nerviosisme, ja que ens aporta energia ràpidament i és un regenerador de primera qualitat.
 • Sistema respiratori: conté una alta quantitat d’antioxidants que poden ajudar a tenir un efecte antiinflamatori en els teixits dels pulmons i pot prevenir l’aparició de l’asma.
 • Tractament de les al·lèrgies: redueix la presència de la histamina, millorant així moltes al·lèrgies, i essent molt efectiu contra malalties respiratòries.
 • Manté la pell sana: el pol·len s’utilitza freqüentment en productes tònics per a tractar les condicions inflamatòries i irritacions a la pell com ara psoriasis o els eccèmes. Els aminoàcids i les vitamines protegeixen la pell i ajuden a la regeneració de les cèl·lules. Pot combatre la caiguda del cabell (el pol·len conté cistina, la qual està present en un 17% en el cabell).
 • Sistema digestiu: conté vitamines, minerals i proteïnes que ajuden a regular l’acció de les funcions intestinals, especialment en casos d’estrenyiment crònic o diarrea. Els enzims del pol·len ajuden al cos a obtenir tots els nutrients que necessita dels aliments i ajuda a la digestió.
 • Pol·len d’abelles per a mantenir la línia o per a dietes d’aprimament: com que conté enzims que fan les digestions més suaus, ajuda que les grasses es puguin metabolitzar millor i no s’acumulin com passaria en una mala digestió. És un suplement ric en potassi que ajuda a eliminar líquids.
 • Augmenta el sistema immunològic: té propietats antibiòtiques que poden ajudar a protegir el cos davant dels virus, bacteris i fongs. També és ric en antioxidants que protegeixen les cèl·lules de l’oxidació dels radicals lliures. El pol·len també conté un antibiòtic similar a la penicil·lina i és capaç d’aturar el desenvolupament d’alguns microorganismes com la Salmonel·la.
 • Ajuda al sistema cardiovascular: El pol·len conté grans quantitats de bioflavonoides antioxidants que ajuden a enfortir els vasos sanguinis, ajuda en problemes circulatoris i millora els nivells de colesterol.
 • Ajuda a la pròstata: els homes que pateixen hiperplàsia benigna de pròstata poden trobar alleujament utilitzant el pol·len d’abelles.
 • Dona bons resultats en problemes de menstruació o trastorns de menopausa associats a inflamacions d’aquests teixits.
 • Diabetis: els diabètics es beneficiaran de les vitamines que contenen perquè reparen els teixits de les ferides a les quals són propenses i evita infeccions, reforça la immunitat amb els antioxidants, i el seu complex vitamínic del grup B els ajudarà a recuperar l’energia.
 • Ajuda a la gent gran: és molt eficaç per aquelles persones que perden la gana, per a mantenir una dieta saludable. És útil en casos d’estrès i trastorns del sistema endocrí pel seu alt contingut en vitamines B naturals. Augmenta l’energia i l’agilitat mental.

Quan és més convenient realitzar la cura?

En general, qualsevol moment és bo per a dur a terme aquest reforç nutricional, tot i que es recomana especialment, estant en condicions normals de salut, en èpoques de canvi d’estació; d’aquesta manera es prepara el cos per afrontar les noves sol·licituds que l’organisme requereix respondre davant els canvis climàtics, etc.

Com prendre el pol·len d’abelles?

El millor és prendre’l durant el dia (si pot ser fora d’àpats), tot sol o ingerit amb algun aliment que també contingui enzims i nutrients vius com ara el iogurt o un suc de fruita recentment espremut. Com que conté hidrats de carboni, és preferible prendre’l als matins, com ara a l’esmorzar, per a disposar de tot el dia per a “cremar” l’energia que ens proporciona. A més, si ho consumeixes en aquest moment del dia, pot reduir les ganes de menjar dolç durant tota la jornada.

 • Nens: poden prendre des de mitja culleradeta de cafè, a partir de l’any.
 • Adults: poden prendre fins a 3 culleradetes completes de cafè

 

El podràs trobar en el seu format natural (gra) o també en càpsules si et resulta més còmode i/o pràctic.

Bona setmana a tothom!

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s